Хрестильний вязаний комплект для дівчинки (частина 1)

Автор: Marina Morgun , дата: пт, 02.21.2020 - 19:59 42 перегляди
Фото
Пряжа

Даний шаблон є неповним, тільки перша частина, якщо вам потрібне продовження пишіть в коментарях.
Чарівний комплект для хрещення, фото якого я бачила на просторах інтернету, і він запав у мою душу. Так хотілося його зв'язати, але ніяк не могла знайти приводу, начебто і нікому, але мрія про нього мене не покидала. І ось прийшов час - і у нас з'явилася донечка. Зрозуміло що багато клопоту, адже маленька дитина - пляшечки, пелюшки ... Але між усіма цими турботами я все таки знайшла час на маленьку мрію)) В'язала по фото, з цього виходило все не відразу. Ось я і вирішила зробити детальний покроковий майстер-клас, щоб полегшити роботу дівчаткам, які теж захочуть його зв'язати. Думаю, він багато в чому полегшить вам роботу;)

Схема основної родзинки цього набору - об'ємного квітки, не підходить. З цього я по картинці зв'язала свій варіант, як на мене, він нічим не відрізняється. Але все ж додаю схеми, які дала автор:

Фото
Фото
Фото
Фото

Відразу кажу, що фоток у мене в процесі роботи вийшло дуже багато. З цього майстер-клас я буду робити частинами. І так:

Частина I - в'яжемо кокетку сукні і поділ основним узором.

Для свого комплекту я взяла нитки білого кольору італійського виробника. На мій погляд це буде виглядати більш святково. До того ж, знайти підходящого відтінку пряжі, який би сподобався, мені все одно не вдалося.
Свій набір я в'язала для дочки на вік 5 місяців, і має намір зробила плаття і пінетки трохи більше, щоб одягнути ще хоч пару раз в майбутньому.

Для в'язання знадобиться: близько 400 грам пряжі Filo Di Scozia № 5 білого кольору, в складі якої 100% бавовна, метражем 226 метрів в 50 грамах, а так же гачок № 1.6 і стрічки для прикрас.

Фото

Сукня

Починаємо в'язати з кокетки. Набираємо 100 повітряних петель.

Фото

Далі робимо три повітряні петлі підйому, і в'яжемо ще 11 стовпчиків з накидом (всього 12)

Фото

У 13-ту петлю в'яжемо * 2 стовпчики з накидом, 1 повітряна петля, 2 стовпчики з накидом *

Фото

За тим 24 стовпчики з накидом, і сново від * до *

Фото

Так повторюємо ще 2 рази, після чого, обв'язуємо залишилися 12 петель стовпчиками з накидом. Перший ряд готовий.

Фото

Другий ряд в'яжемо також стовпчиками з накидом. Тільки тепер їх буде більше. Спочатку в'яжемо 14 стовпчиків з накидом, потім в дірочку попереднього ряду в'яжемо від * до *. Далі продовжуємо в тому ж дусі.

Фото

Загалом має виходити 6 рядів стовпчиків з накидом.

Фото

У сьомому ряду трохи змінюємо візерунок. Отже, дві петлі підйому, потім ще два недов'язаний стовпчики з накидом, які в підсумку з'єднуємо все разом.

Фото

Далі в'яжемо один стовпчик з накидом через одну петлю попереднього ряду, потім одна повітряна петля.

Фото

І стовпчик з накидом в ту ж петлю перед. ряду. Потім сново стовпчик з накидом, тільки вже через дві петлі попереднього ряду.

Фото

Повітряна петля і стовпчик з накидом в ту ж петлю попереднього ряду.

Фото

Далі продовжуємо в'язати такі галочки через кожні дві петлі попереднього ряду.

Фото

В дірочку на розі сново в'яжемо від * до *

Фото

Далі продовжуємо в'язати все ті ж галочки - першу в'яжемо через одну петлю попереднього ряду.

Фото

А потім сново через дві. Таким чином довязивайте ряд до кінця.

Фото

Починаємо восьмий ряд, в майбутньому там буде протягнута атласна стрічка. Три петлі підйому, три стовпчики з накидом, а далі в галочку попереднього ряду в'яжемо два стовпчики з накидом. Потім в кожну галочку попереднього ряду в'яжемо по три стовпчики з накидом. Початок і кінець 7-го і 8-го ряду, а так само на куточках доводиться видозмінювати для того, щоб зберегти потрібну кількість петель в ряду.

Фото

Куточок восьмого ряду в'яжемо так: два стовпчики з накидом в петлі стовпчиків попереднього ряду, потім в дірочку від * до *, і сново 2 стовпчики з накидом в петлі стовпчиків попереднього ряду.

Фото

Далі в галочки попереднього ряду сново в'яжемо по три стовпчики з накидом, такдо кінця ряду. Сам кінець - в'яжемо дзеркально початку ряду.

Фото

Після цього пров'язуємо ще два ряди стовпчиками з накидом, потім також стовпчиками в'яжемо і наступний ряд, а Дов'язати до куточка починаємо виконувати момент від * до повітряних петель, тобто пров'язуємо два стовпчики з накидом в дірочку наступного ряду, а далі чинимо так:

Фото

В'яжемо 7 повітряних петель (це буде як би пройма для рукава, а так само відсутні петлі для основного візерунка подолу сукні).

Фото

Наступні два стовпчики з накидом в'яжемо вже в іншу (наступну) дірочку попереднього ряду, таким чином з'єднуємо два куточка і складаємо кокетку навпіл.

Фото

Ось так це має виглядати.

Фото

А далі продовжуємо в'язати стовпчиками з накидом до наступної дірочки попереднього ряду - повторюємо все теж як і в попередньому випадку.

Фото

Довязать до кінця ряду з'єднати два краю кокетки майбутньої сукні.

Фото

Маніпуляцію проводимо з допомогою з'єднувального стовпчика.

Фото

Далі робимо 4 повітряні петлі підйому і в'яжемо ряд стовпчиками з двома накидами.

Фото

У майбутньому тут так само буде протягнута атласна стрічка.

Фото

По закінченню ряду з'єднуємо.

Фото

А далі робимо три петлі підйому і дві повітряні петлі - всього 5

Фото

І в'яжемо два стовпчики з накидом через одну петлю попереднього ряду, після чого сново дві повітряні петлі.

Фото

Так продовжуємо чергувати до кінця ряду - два стовпчики з накидом через одну петлю попереднього ряду, дві повітряні петлі.

Фото

Закінчуємо ряд одним стовпчиком з накидом.

Фото

З'єднати його з трьома петлями підйому.

Фото

А далі сполучними стовпчиками просуваємося до таких двох стовпчиках з накидом про доходимо до арочки (дірочки) з двох повітряних петель (всього робимо 5 сполучних стовпчиків плюс перший, яким ми закінчили попередній ряд). Цю маніпуляцію проводимо для того, що б рапорт узору в плаття був посередині.

Фото

Починаємо в'язання основного візерунка з п'яти повітряних петель.

Фото

А тепер в'яжемо два стовпчики з накидом в ту ж арочку.

Фото

Наступної арочку в'яжемо два стовпчики з накидом, потім дві повітряні петлі і сново два стовпчики. З наступного арочкою повторюємо те ж саме.

Фото

Далі в'яжемо п'ять повітряних петель, потім стовпчик без накиду в наступну арку, сново п'ять повітряних петель і стовпчик без накиду в наступну арку, і ще п'ять повітряних петель, після чого повторюємо два стовпчики з накидом в арочку, дві повітряні петлі, сново два стовпчики і так три арочки поспіль.

Фото

Ось так ось маємо отримати.

Фото

Закінчуємо ряд п'ятьма повітряними петлями і стовпчиком з накидом в арку, з якої починали в'язати цей ряд.

Фото

З'єднуємо стовпчик з трьома петлями підйому.

Фото

А далі сново з'єднувальним стовпчиком просуваємося до дірочки з двох повітряних петель, з якої буде починатися наступний ряд.

Фото

Робимо три повітряні петлі підйому.

Фото

Далі повторюємо візерунок як в попередньому ряду до моменту з повітряними петлями.

Фото

Робимо п'ять повітряних петель, потім стовпчик з накидом за першу арку попереднього ряду з п'яти повітряних петель, далі три повітряні петлі.

Фото

А в наступну арку попереднього ряду з п'яти повітряних петель в'яжемо два стовпчики з накидом, потім піко з чотирьох повітряних петель і знову два стовпчики з накидом. Потім три повітряні петлі кріпимо стовпчиком без накиду в вільну арочку з п'яти повітряних петель попереднього ряду.

Фото

В'яжемо п'ять повітряних петель і повторюємо візерунок попереднього ряду до чергового моменту з арочок повітряних петель, який повторюємо як попередній.

Фото

Закінчуємо ряд точно так, як і попередній, робимо три повітряні петлі підйому і в'яжемо далі.

Фото

Доходимо до моменту з повітряними петлями, в'яжемо п'ять повітряних петель, стовпчик без накиду в арочку попереднього ряду з трьох повітряних петель, далі п'ять повітряних петель, сново стовпчик без накиду в арку з трьох повітряних петель.

Фото

Ще п'ять повітряних петель, і далі продовжуємо візерунок як в попередньому ряду до наступного моменту арок, який, як ви вже здогадалися, в'яжемо так само, як і попередній.

Фото

Вот такий візерунок виходить.

Фото

Далі продовжуємо чергувати другий і третій ряд і в'яжемо таким чином до потрібної вам довжини. Не забуваючи при цьому, що внизу будуть ще квіти і рюш.

Фото

У мене вийшло більше рядів основного узору ніж у автора. Я хотіла щоб плаття повністю покривало ніжки моєї дівчинки. А з ростом у неї проблем немає, як і у матусі))
Якщо потрібне продовження пишіть в коментарях

Далі буде. Слідкуйте за новинами в instagram

Для
для дітей
Що є в шаблоні
Майстер клас
Опис
Схема
Рейтинг
Average: 4 (1 vote)