Червона сукня з серцевих мотивів майстер-клас

Автор: Marina Morgun , дата: нд, 02.02.2020 - 11:41 86 переглядів
Червона сукня з серцевих мотивів майстер-клас
Пряжа

Чудове платтячко яке сподобається кожній дівчині. Яскраве, привабливе і не складне у виконанні. Воно навіє хороші настрій навіть в самий похмурий літній день. А хлопці, які побачать красиву дівчину в яскравій сукні з сердечками - відразу почнуть в Вас закохуватися!) Не пропустіть можливість підняти настрій собі і оточуючим людям. Літо - це час любові ...

В'яжемо в режимі Online

Ось нарешті і у мене з'явився вільний час для втілення цього чудесного платтячка) Я так давно про нього мріяла ... Опис вирішила робити по ходу в'язання, з цього, у кого є бажання - давайте в'язати разом в режимі Online.

Для в'язання знадобитися:

Я взяла 400 грам пряжі червоного кольору "Ярна ВІОЛЕТТА" 100% бавовна, метражем 280 метрів в 50 грамах, думаю, має вистачити.

На фото колір вийшов спотвореним, в житті він набагато соковитіше і яскравіше, але на жаль на даний момент під рукою тільки телефон. Схема головного мотиву давно гуляє в інтернеті, але щоб вона підійшла саме до нашого сукні, я її трошки переробила.

Гачок яким я почала в'язати був під № 1.25, але зв'язавши 6 мотивів і з'єднавши їх разом - я зрозуміла, що розмірчик виходить малуватий, в обхваті стегон - зовсім в облібку. З цього я прийняла рішення взяти гачок під № 1.6 для мотивів, які будуть нижче талії, таким чином зробивши розширення сукні до низу, що б воно стало більш фігурним. Але про це трохи пізніше, а зараз почнемо в'язати сам мотив за схемою:

Початок В'язання:

Набираємо ланцюжок з 9 повітряних петель і замикаємо її в кільце, потім набираємо ще 55 повітряних петель, останнім 9 так само замикаємо в кільце.

Далі піднімаємося по ланцюжку на 3 петлі вгору сполучними стовпчиками (3 петлі підйому - це замість 1 стовпчики з накидом) і в'яжемо в кільце 18 стовпчиків з накидом (всього за схемою 19). Після починаємо в'язання по ланцюжку - в'яжемо 22 стовпчики з накидом, а в 23 і 24 петлі ланцюжка в'яжемо по 3 стовпчики з накидом.

Далі в'яжемо сново 22 стовпчики з накидом по ланцюжку і 19 стовпчиків в кільце (після того, як пров'язати останній 19 стовпчик, приєднуємо його до ланцюжка з'єднувальним стовпчиком). Наступний ряд починаємо підйомом з 3 петель сполучними стовпчиками по ланцюжку, розгортаємо роботу і продовжуємо в'язання: 2 повітряні петлі, 1 стовпчик з накидом і т. Д. - стовпчики з накидом робимо через одну петлю попереднього ряду. Так довязивайте 8 стовпчиків, а далі продовжуємо в'язати таким же чином, тільки через 2 петлі попереднього ряду.

Дов'язати до середини - в'яжемо 6 повітряних петель між стовпчиками з накидом, які, в цьому місці в'яжемо поруч в петлі попереднього ряду. Далі сново продовжуємо в'язати стовпчики з накидом через 2 повітряні петлі і 2 петлі попереднього ряду. Таких стовпчиків в'яжемо 10 штук, після чого стовпчики в'яжемо через 1 петлю попереднього ряду (ще 8 стовпчиків). Останній стовпчик сново приєднуємо до ланцюжку з'єднувальним стовпчиком і починаємо наступний ряд ще 3-ма сполучними стовпчиками підйому.

 

Далі в'яжемо стовпчиками з накидом, як і в першому ряду. У ті клітини, які пов'язані через один стовпчик з накидом попереднього ряду - в'яжемо по 3 стовпчика і по 1 між ними (над стовпчиком попереднього ряду), а коли почнуться клітини, які пов'язані через 2 петлі попереднього ряду - починаємо в'язати по 2 стовпчики з накидом і по 1 стовпчику над стовпчиком попереднього ряду. Дов'язати до середини (верхівки) сердечка - в'яжемо 12 стовпчиків з накидом.

Довязивайте цей ряд дзеркально того, як починали. Далі сново піднімаємося на 3 петлі і починаємо в'язання наступного ряду.

В'яжемо його так само, як і другий, тільки клітинки в яких стовпчик з накидом йде через 1 петлю в'яжемо до тих пір, поки в другому ряду не почнуться клітинки через 2 петлі попереднього ряду - починаємо в'язати стовпчики з накидом через 2 петлі. Дов'язати до середини - робимо 6 повітряних петель, і закінчуємо ряд. У 5-му ряду в'яжемо по 2 стовпчики з накидом в кожну клітинку, по середині робимо 10 стовпчиків з накидом і довязивайте ряд до кінця.

Наступний, останній, ряд в'яжемо клітинки з додаванням піко. Піко - це 3 (в нашому випадку) повітряних петлі які з'єднуються в кільце з'єднувальним стовпчиком в першу повітряну петлю. В'яжемо стовпчики з накидом через 1 петлю попереднього ряду, так само як і в 4-му ряду, до тих пір, поки не почнуться клітинки через 2 петлі. А так же, якщо це не перший мотив не забуваємо приєднувати мотиви один до одного за допомогою піко.

Робимо це так:

стовпчик з накидом, потім 1 повітряна петля за схемою, після 1 повітряна петля для піко, далі зачіпляються з'єднувальним стовпчиком за піко другого мотиву, сново 1 повітряна петля і вколюємо гачок в 1 повітряну петлю, яку пов'язали для піко і з'єднуємо з'єднувальним стовпчиком. Піко готове.

Далі сново 1 повітряна петля за схемою, і сново стовпчик з накидом.

На схемі я зазначила різними кольорами піко, якими потрібно з'єднувати мотиви. Жовтим кольором позначені піко, для який буде в'язатися окремий, маленький, мотивчик.

!!!Необхідно також звернути УВАГА на те, що мотиви з'єднуються з виворітного боку !!! 

А ось це те, що зв'язалося на даний момент. Шкода, але колір в життя красивіше.

В обхваті по колу сукні має бути 6 сердець. Ось це схема з'єднання мотивів:

Як я в'язала кружечки - маленькі мотивчики між серцями:

Набираємо ланцюжок з 5 повітряних петель і замикаємо її в кільце. Далі робимо 3 повітряні петлі підйому і в'яжемо 23 стовпчики з накидом в кільце, всього повинно бути 24 стовпчика з накидом. Після чого починаємо в'язання наступного ряду - 3 повітряні петлі підйому, потім 1 повітряна петля для піко, далі чіпляємося з'єднувальним стовпчиком за піко серцевого мотиву і сново 1 повітряна петля. Далі замикаємо піко з'єднувальним стовпчиком в першу повітряну петлю і в'яжемо стовпчик з накидом через одну петлю попереднього ряду. Загалом має бути 12 з'єднань за допомогою піко, по 3 до кожного серцевого мотиву.

 

Ось що вийшло:

Процес в'язання "серцевого сукні" наближається до завершенію.Осталось зовсім трохи. Ось що є вже на даний момент:

Залишилося дов'язати буквально кілька мотивів і по затягувати ниточки, а після вже можна приміряти =)) Фото з поблизу в процесі в'язання рукава. А ще я все краю сукні обв'язували піко з додаванням бісеру.

 

Ну ось і до в'язалося "Сердечне політиці". Так воно сидить на мені)

Чекаю відповідь фото - хочу подивитися на Ваше втілення! =)

Ну а якщо в'язати Ви не вмієте, але хотіли б мати сукню в своєму гардеробі - то звертайтеся до мене в Instagram

Розділ
Інформація про запис
Майстер клас
Опис
Схема